Shared posts

29 Nov 22:20

Com baixar cançons de l’Spotify [astúcies]

by PauGNU
Si feu servir l’Spotify per a GNU/Linux, possiblement alguna vegada haureu volgut baixar-vos la cançó que estàveu sentint. Evidentment, això no és possible fer-ho directament des de la interfície de […]
05 May 10:52

El dia a dia del desenvolupament (1ª part)

by Albert Bellonch

Recentment vam parlar d’alguns serveis que ajuden a startups tecnològiques a delegar algunes tasques de desenvolupament i que ens fan guanyar en productivitat alhora que disminuim costos. Ara bé, tant important és identificar el que es pot delegar a un servei, com ser capaç d’aplicar aquest canvi al dia a dia.

Com utilitzem aquestes eines?

Tenim un conjunt d’eines potents i escalables. Sabem que ens seran d’utilitat. Com les utilitzem? A continuació, veurem una forma d’enfocar la feina de desenvolupament d’una startup petita utilitzant aquestes eines. Evidentment, hi ha moltes formes de fer les coses, així que us animo a que proposeu alternatives!

Assumirem que tenim un roadmap, un camí de desenvolupament, el qual volem implementar i, progressivament, aplicar a l’entorn de producció de la nostra startup tecnològica. Idealment, utilitzarem iteracions curtes per diversos motius, entre d’altres: més rapidesa en actualitzar l’entorn de producció i més capacitat també per canviar de rumb si cal.

L’organització de la feina

Això implica que haurem d’ordenar cadascuna de les tasques que volem fer per prioritat, i dividir-les en les següents setmanes de feina. Idealment, una tasca no hauria de portar més d’un dia de feina, en el pitjor dels casos; en cas contrari, la podem subdividir en tasques més petites per tal de fer-ne més fàcil la seva gestió.

Aquí és on entra Redbooth. Dividirem la feina en tasques, ordenades per prioritat i agrupades per setmana en llistes de tasques, i les assignarem a les persones adequades. Idealment planificarem dos o tres deploys (l’aplicació dels canvis a producció) per setmana, tot i que això depèn: la mesura important és que siguin canvis suficientment substancials, però que tampoc ens esperem massa.

Redbooth ens dona un cop de mà permetent que cada tasca es converteixi en un fil, on podem debatre tot allò relacionat amb aquella unitat de feina. Podem, a més, adjuntar arxius de diversos tipus per a major comoditat. També és molt senzill assignar una data concreta a aquella tasca, o canviar-la de responsable si així es desitja.

Passem a la implementació

Un cop fet això, ja podem implementar aquesta planificació, i començar a utilitzar GitHub. Utilitzant el git flow (del qual ja parlarem un altre dia), per cada unitat de feina que tingui relació entre sí, obrirem una branca nova dins el repositori de codi. Allà hi anirem treballant fins que acabem, obrirem una pull request, que no és més que una proposta de canvis sobre la base de codi principal.

En aquest punt és quan GitHub ens ajuda molt. La presentació de la pull request ens permet veure cadascun dels commits (unitats de canvi autocontingudes) que ha fet cadascú en aquesta branca, però no només això: les conversacions i els debats que s’hi originen es mostren molt amigablement, i veure el conjunt exacte de canvis de la branca respecte la base de codi principal és també molt fàcil.

Cal notar que cadascuna de les interaccions de cada membre del projecte amb GitHub es pot fer passar per Hipchat, per tal que tots els altres membres n’estiguin al corrent a l’instant. Podem connectar un projecte de GitHub amb una sala concreta del nostre compte de Hipchat per tal de veure un històric de commits, pull requests i comentaris associats.

Revisió i acceptació de la feina

Els debats i conversacions entre els membres del projecte sobre la feina feta a la branca serveixen per alinear l’equip a nivell més conceptual, o potser en posar-se d’acord en la implementació d’una característica concreta. Ara bé, és evident que cal que les coses funcionin, i aquí és on entra a ajudar-nos Semaphore.

És pràcticament un must tenir un conjunt de tests automatitzats que provin la plataforma. Això és imprescindible per tal de garantir que certs comportaments de l’usuari seran satisfets pel sistema. Quan implementem unes funcionalitats noves i escrivim els tests automàtics que en garanteixen el funcionament, a banda de validar que allò funciona, ens assegurem que si un futur conjunt de canvis invalida aquesta funcionalitat, en siguem conscients i puguem solucionar-ho.

Semaphore ens dona un cop de mà per agilitzar-ho. A cada commit que s’envia al servidor de GitHub, aquesta eina d’integració contínua executa la bateria de tests del sistema i ens avisa (no només per correu sinó també per Hipchat) i s’integra automàticament amb les pull request, mostrant si els tests han passat, han fallat o estan en procés d’execució.

Un cop la pull request es dona per correcta i revisada, tot aquest nou codi es pot integrar a la base de codi principal amb un simple botó. Així de fàcil. I un cop tancada, anirem tancant totes aquelles tasques de Redbooth que ja haguem completat, avançant així en el desenvolupament.

 

En els propers dies, continuarem aquesta petita guia de desenvolupament amb la segona.

Fins aviat!

L'article El dia a dia del desenvolupament (1ª part) és una publicació de Geeks.cat escrita per Albert Bellonch.

28 Apr 16:00

Let's Keep the Internet Dumb

The Internet is a brilliant invention. It’s complex, elegant, and took some of the brightest minds on Earth to create. But at heart it is a dumb network. The genius of the Internet is that the actual transport of your data is completely neutral by design. The intelligence is in the applications that run on what is a set of dumb pipes.

Comcast, AT&T, and Verizon are not dumb. And they aren’t interested in owning dumb networks. They think that because they own some of infrastructure they should be allowed to make it more intelligent. They also think Google, Netflix, and Microsoft will pay for a supercharged, tier one service that moves their packets along faster. Upstart Internet companies that can’t pay extra will have to settle for slower service.

Net neutrality is the reason we have this wonderfully dumb network. While it might not be dead, it is mortally wounded. The FCC says it is not killing Net neutrality rules, but will change them later this year. They only promise that telecom companies will have to act in a “commercially responsible manner.”

Right. Like they always have.

The kind of network intelligence they are proposing kills innovation. When the Internet is neutral, the services that run on it have to be smarter. They have to be more clever and user-friendly than their competitors. When money becomes the differentiator, innovation is devalued and incumbents have all the power.

No one is going to try a new music service that keeps dropping songs because Pandora is hogging the bandwidth. No one is even going to think about launching a new online movie service if Netflix and Amazon have access to the fastest pipes.

Service providers claim they’re making the Internet more robust and powerful. When AT&T had monopoly control over the entire phone system, they made a system that was hyper-robust, intelligent, and powerful. But while they hardly ever dropped a call, there was very little innovation for the user for more than a century. We had rotary, landline phones in 1890 and rotary, landline phones in 1990. Plus maybe call waiting and voicemail.

The only solution is more competition. How many options do you have for Internet access? If you want a different Internet provider where you live, who would you call? The cable company? Maybe DSL?

If that remains the case, we will soon have gatekeepers with the unchecked power at every door.

Let’s stop pretending the Internet is still a beautiful, pure and elegant technology that leaked out of a government research lab and magically gave everyone free access to a better life. They own the Internet now.

But there are lots of ways to change the dynamic. For one, we have to force monopoly networks to open their networks to competition. Your cable company can’t be the only service provider to use its fiber cables. Those networks are a public utility. They have to be forced to lease it out to competition. If the networks are going to control what we see, we can’t let them have monopoly control.

It will take a lot of time and hard work to change the rules for the better. But we can start today. We can still fight to keep the net dumb. Start by signing a petition. There is still time to come out swinging for neutrality. http://www.savetheinternet.com/sti-home

24 Mar 08:59

Muere otro día

Muere otro díaEl peor Barça en años caminaba, de victoria en victoria, hacia su supuesta derrota final.  Sin norte ni actitud, con la presunta traición al estilo a cuestas, lo que quedaba del legado de Guardiola parecía dispuesto a ingresar en camposanto. … Continue reading →


27 Jan 14:21

Telegram: missatgeria més enllà de WhatsApp

by Jordi Gran

Telegram és una aplicació de missatgeria instantània que es promou com a una alternativa més ràpida i més segura que el WhatsApp. Us la podeu baixar al seu lloc web.

No és la primera vegada que el monopoli de la missatgeria instantània es veu amenaçat per aplicacions competidores… i WhatsApp sempre sembla sortir-se’n amb el cap ben alt. Però cada amenaça se suma a l’anterior i en conjunt podria ser que es derroqués l’aplicació de missatgeria per excel·lència.

WhatsApp té uns 400 milions d’usuaris actius almenys un cop al mes però el seu mercat és molt llaminer i les amenaces al seu status quo, constants:

  • Line va arribar als 300 milions d’usuaris registrats.
  • Google va presentar Hangouts, la seva reinvenció de Google Talk.
  • Instagram i Twitter estan millorant els seus sistemes de missatgeria instantània (els missatges directes).
  • Facebook ofereix una aplicació mòbil de missatgeria independent de la seva aplicació principal.
  •  i hi ha moltes altres aplicacions de missatgeria més: Viber, Skype, SnapChat, TextMe…

Logo de Telegram

L’alternativa lliure

Doncs com a alternativa lliure, ara arriba Telegram, una aplicació molt similar a WhatsApp però amb diferències substancials que la fan molt atractiva. També hi haurà una alternativa semblant anomenada Heml.is, de la qual no parlaré per que encara no s’ha publicat. Caldrà tenir-la en compte en el futur, doncs té al darrere part de l’equip de desenvolupadors original de The Pirate Bay i sembla que aterrarà amb força als nostres dispositius mòbils.

Com deia, Telegram és una alternativa lliure, programari lliure vaja. Té una API, un protocol i el codi font oberts i els desenvolupadors poden estudiar-los lliurament i desenvolupar aplicacions que s’en derivin. Com en altres projectes de programari lliure això pot assegurar un creixement exponencial si molts desenvolupadors creuen en el projecte.

Interfície gràfica

L’aplicació és molt semblant a WhatsApp. Es podria dir que en mimetitza l’interfície gràfica. De fet, pel que fa a les icones, les han copiat directament. Ho podeu comprovar amb aquestes captures de pantalla:

telegram-captura-1telegram-captura-4telegram-captura-3telegram-captura-2

Interès creixent per la confidencialitat

Un dels punts forts d’aquesta aplicació és la confidencialitat dels nostres missatges. L’escalada de polítiques d’espionatge per part dels governs i la sortida a la llum de casos com els d’espionatge a gran escala per part de l’NSA a través de PRISM, destapat per Edward Snowden, han fet créixer l’interès ciutadà per la protecció de les seves dades personals a la xarxa. Amb Telegram, els nostres missatges s’allotgen encriptats als servidors de la companyia. Per a una seguretat extra podem fer servir un mode de conversa que no s’allotja al servidor, sinó que només s’allotja als dos dispositius mòbils que es comuniquen, autoeliminant-se un cop llegits passat un temps preestablert.

Comparativa

Aquí teniu un resum de les prestacions més interessants, en comparació amb WhatsApp:

 
WhatsApp
Telegram
Preu 0,79€/any 0€
Persones per grup 50 200
Versió d'escriptori No Sí, per a Windows, Mac i Linux
Servidors Centralitzats En xarxa
Llicència Privativa (Copyright de tota la vida) GNU General Public License v2.0
Xifrat No AES-256 i RSA 2048
Opció de privacitat extra No Converses que s'auto-eliminen.
Disponible en català Encara no
Missatges de veu No

Hi ha una petita prestació que he obviat a la comparativa i que en realitat segurament us farà oblidar tota la resta de meravelles de Telegram: Tots els vostres contactes són a WhatsApp. I pel que fa a Telegram… només hi trobareu el vostre cosí informàtic,  un excompany de classe obsessionat amb els smartphones i a un servidor, que s’acomiada així d’aquest article.

Si l’heu provat i/o ens hem deixat algun detall important, feu-nos-ho saber als comentaris.

L'article Telegram: missatgeria més enllà de WhatsApp és una publicació de Geeks.cat escrita per Jordi Gran.

15 Nov 16:26

Balón de Oro: una historia para no dormir

Balón de Oro: una historia para no dormirFranck Ribéry, que no es el mejor jugador del mundo –opinión- pero sí ha rubricado una temporada espectacular ganando absolutamente todo – dato-, considera que es el favorito para ganar el Balón de Oro. De haber nacido en Arroyo de … Continue reading →


12 Oct 00:15

Canonical: "No volem que Ubuntu funcioni amb Raspberry Pi"

by zagur
Raspberry Pi és una placa computadora (SBC) de baix cost desenvolupada en el Regne Unit per la Fundació Raspberry Pi. Des del 29 de febrer de 2012, es pot realitzar […]
09 Oct 18:11

Neymar es un teatrero (*)

Neymar es un teatrero (*)Dicen que Neymar es un teatrero, un tipo con más cuento que los Hermanos Grimm, alguien a quien - gracias a Dios y al ser superior- se le ha caído la careta tras renunciar a ser uno de esos ejemplares … Continue reading →


10 Aug 18:21

Millones de moscas no pueden estar equivocadas

Millones de moscas no pueden estar equivocadasSi le gusta el fútbol más allá de su equipo, está usted enfermo. Si está harto de la dualidad mediática constante, tiene fiebre. Si considera que el resto de clubes tienen derecho a una ventana mediática para no ser ninguneados, … Continue reading →


09 Aug 16:52

La propera versió del Firefox per a Android estarà en català

by Albert Juhé Lluveras

El Firefox per a Android que es pot obtenir des de la botiga d’aplicacions de Google, el Google Play, només està disponible en algunes llengües, entre les quals no hi és la nostra. El problema radica en com funciona el sistema de traduccions d’Android, i és que el programa ha d’incloure totes les traduccions, no hi ha res semblant als “paquets d’idioma” que sí podem trobar a les versions per a PC. Per tant, Mozilla havia de decidir quines llengües incorporava i quines no al programa i el català no estava entre les llengües incloses.

El problema era doble perquè no només la interfície no estava disponible en català, sinó que a les preferències del navegador, ens identificava com a anglòfons, de manera que en una pàgina web amb versió en anglès i català, es prioritzava la versió en anglès.

Per sort, finalment el català ha estat escollit com una de les llengües que s’incorporaran a la propera versió, de la qual ja en podeu baixar una beta des d’aquí.

La traducció del Firefox per a Android ja feia temps que estava preparada (i s’ha anat actualitzant amb cada versió) gràcies a un equip de voluntaris, el problema és que per aconseguir una versió del Firefox amb aquest paquet d’idioma, s’havia de baixar de firefox.cat i, amb cada nova actualització, es perdia la traducció i s’havia de tornar a instal·lar manualment.

Amb els canvis fets per Mozilla, la versió de Google Play del Firefox incorporarà el català, així que no tindrem aquests problemes mai més.

28 Jul 20:30

El dictador con el 10 a la espalda

Marc

Zasca a la caverna, una altra vegada :)

El dictador con el 10 a la espaldaEl tirano Messi y su clan, dicen, ha sido clave para que el Barça fiche al Tata Martino, un técnico que sólo pudo salir de Ñuls por la profunda admiración del padre de Messi, por la bienvenida edel hermano de … Continue reading →


28 Jul 19:46

Google actualitza la Nexus 7: més prima, més resolució i Android 4.3

by Adrià Fontcuberta

La nova Nexus 7, presentada ahir per Google, és la novetat més destacada d’ahir, on Google a més va anunciar la nova versió d’Android (la 4.3) que precisament serà la versió que correrà a la Nexus 7.

7-google-new-nexus-7-240713

Més resolució per a la mateixa pantalla

Potser la principal millora és que la nova Nexus 7 té una resolució de 1920x1200px, que en comparació amb els 1280x800px de l’actual és un bon pas endavant. I tenint en compte fins i tot el logotip posterior està en horitzontal, queda clar que l’aposta és atreure consumidors que utilitzin tablets per veure contingut multimèdia o per jugar. Potser per això els 2GB de RAM ens semblen adequats però ens patina una mica l’Snapdragon a 1.5GHz, tot i que l’Adreno 320 li dóna suport per Open GL ES 3.0

Google promet bateria per 9 hores de reproducció de vídeos HD o 10 de navegació per internet.

Pel que fa a preus, el model de 16GB costarà 229 dòlars i el de 32 en costarà 269 als Estats Units, de moment no sabem res sobre els preus aquí, però perquè us en pugueu fer una idea. El model amb LTE de 32GB costarà 349 dòlars. La seva arribada a casa nostra està prevista per d’aquí unes setmanes (no han sigut gaire més concrets).

Escrit per Adrià Fontcuberta a Geeks.cat: Google actualitza la Nexus 7: més prima, més resolució i Android 4.3

28 Jul 18:57

Snowden podrà abandonar per fi Rússia

by Adrià Fontcuberta

_68925665_018633280-1Edward Snowden, ex-treballador de la CIA, podrà abandonar per fi l’aeroport de Moscou, on ha viscut des del 23 de juny, i podrà sol·licitar aixopluc diplomàtic a un altre país, possiblement Venezuela.

Snowden estava pendent de rebre el permís de les autoritats russes per abandonar l’aeroport, que li van oferir asil a canvi que deixés de revelar informació. Una vegada abandoni Rússia, però, caldrà veure a quin tracte arriba amb el següent país de destinació. Amb una mica de sort podrà seguir revelant informació i seguirem coneixent com el govern dels Estats Units, segurament amb la connivència de molts altres governs del món, han estat recopilant i processant informació de tot tipus dels internautes.

Cal recordar que Snowden no ha pogut sortir de la terminal de l’aeroport on es refugia després d’haver-se conegut que va filtrar informació sobre el projecte Prism de la NSA, que comprenia accions com l’espionatge online arreu del món.

Escrit per Adrià Fontcuberta a Geeks.cat: Snowden podrà abandonar per fi Rússia

28 Jul 16:32

Canonical llança «Ubuntu Edge» una campanya de campanya de crowdfounding per recaptar 32 milions de dòlars

by Pau
Canonical vol recaptar 32 milions de dòlars per portar a terme la creació del seu dispositiu mòbil (telèfon mòbil) que permetrà també ser un ordinador en connectar-lo a una pantalla […]
15 Jul 22:46

Dues extensions del Firefox per integrar-lo completament amb GNOME-Shell

by Pau

Firefox és el meu navegador preferit, sempre ho ha sigut. Més encara després de tot allò del PRISM. GNOME-Shell també resulta ser el meu escriptori GNU/Linux preferit. La integració per defecte de tots dos és generalment bona.

Ara bé, és possible integrar el Firefox una miqueta més amb el GNOME-Shell utilitzant dues extensions:

  • GNOME3 Theme for Firefox. Aquest és un tema per al Firefox que modifica l’aparença i li dóna el toc del GNOME3. El resultat és una integració molt bona.
  • HTitle. Aquesta extensió elimina la barra de títol de la finestra quan el Firefox es troba maximitzat. Ho fa gairebé com ja ho fa el Google Chrome, però aprifitant encara millor l’espai.

I ací teniu el resultat:

06 Jul 18:09

Es presenta el sistema operatiu per a mòbils Firefox OS sense incloure-hi el català

by toniher

Aquest apunt és una reproducció de l’article publicat a Softcatalà: «Es presenta el sistema operatiu per a mòbils Firefox OS sense incloure-hi el català»

Avui s’ha fet pública la primera versió del Firefox OS, el sistema operatiu per a mòbils de Mozilla, que es distribuirà en primícia mundial al mercat espanyol de la mà de Telefónica, però sense incloure-hi el català…

Ja fa més de 15 anys va aparèixer el Navegador, la traducció al català del Netscape Navigator, antecessor de l’actual Firefox i projecte que va comportar la presentació pública de l’associació sense afany de lucre Softcatalà.

Pocs anys després, Mozilla va esdevenir un projecte insígnia del programari lliure i, entre moltes altres fites, va permetre que fos possible navegar per Internet en moltes i diferents llengües, actualment més de 80 per al navegador Firefox.

Amb l’emergència de l’Internet mòbil, Mozilla va traslladar el seu navegador Firefox a les plataformes Android. Aquest, molt al nostre pesar, no va incloure el català d’un bon començament a la versió disponible al mercat d’aplicacions de Google. Tot i així, després de l’estiu, ens felicitem que finalment ja hi haurà una versió que inclourà la nostra llengua.

Paral·lelament, ja fa vora 2 anys, Mozilla va començar a treballar en el Firefox OS, un sistema operatiu per a dispositius mòbils basat en les tecnologies web obertes. Diferents operadores, entre elles Telefónica, van mostrar-hi interès i van donar-hi suport tot aportant-hi experts en el procés de desenvolupament, entre ells, també alguns catalans…

Per altra banda, Softcatalà, com ha anat fent històricament amb la resta de programes de Mozilla (Firefox, Thunderbird), ha estat contribuint amb traduccions del Firefox OS des de ja fa molts mesos (imatges). Igualment, el conjunt de la comunitat local ha organitzat diferents actes per apropar a usuaris i desenvolupadors tant el Firefox OS com la resta de tecnologies de Mozilla.

Amb la imminent sortida d’un dispositiu amb Firefox OS al mercat espanyol que no inclou des d’un principi el català, volem denunciar la discriminació que això representa per als usuaris catalanoparlants (amb l’agreujant que, de fet, ja existeix de fa temps una traducció). Cal recordar que una situació semblant ja va tenir lloc fa un any amb Samsung, que va decidir excloure el català de la llista de llengües disponibles als seus dispositius quan aquest ja hi venia per defecte al sistema operatiu base.

Des de Softcatalà, amb la col·laboració de Plataforma per la Llengua, hem contactat amb antelació tant Mozilla com Telefónica per veure com fer possible la inclusió del català al Firefox OS.

Pel que fa a Mozilla, volem agrair els esforços i compromís per corregir la situació actual i situacions futures. Malauradament, des de Telefónica, distribuïdor per a l’usuari final, encara no hem rebut una confirmació definitiva que el català serà acceptat en els propers telèfons que llanci al mercat amb aquest sistema operatiu.

Des de Softcatalà deplorem que fabricants i distribuïdors ignorin els consumidors catalanoparlants, fins i tot quan això els suposa uns costos mínims, com és aquest cas… Conseqüentment, demanem que els propers dispositius amb Firefox OS incloguin ja el català per defecte i que els usuaris que hagin adquirit un d’aquests telèfons tinguin l’opció d’actualitzar-se a una versió que ja incorpori aquesta llengua.

31 May 12:12

Abidal: presumir de valores o demostrarlos

Abidal: presumir de valores o demostrarlosTenía dos objetivos: ver crecer a sus hijas y volver a jugar. Aspiraciones legítimas tras recuperarse de un tumor y someterse a un trasplante de hígado. Abidal creyó que le iban a permitir seguir defendiendo la camiseta que honró, pero … Continue reading →


30 May 17:10

El compte @emergenciescat encén polèmica a Twitter amb l’etiqueta #mediterràniament

by Àlex Gil
Estrella Damm té l’anunci de l’estiu preparat per als espectadors. Els Love of Lesbian cuinen una paella per als amics en una casa rural envoltada de bosc, on el protagonisme l’acapara l’ambient familiar, la música de fons, la cervesa i una paella d’arròs cuinada amb brases al terra. El lema, aquest cop més tecnològic que mai és #mediterràniament, una etiqueta de Twitter que avui ha portat algunes confusions Aprofitant la l’avinentesa de l’anunci, el compte oficial d’emergències de Catalunya (@emergenciescat) ha aprofitat per fer arribar uns consells als seus seguidors amb un to irònic. Seguint el lema de l’anunci, aquest cop centrat en les xarxes socials, l’encarregat del compte d’emergències ha piulat que “#mediterràniament hi ha coses que no convé fer. A l’estiu prop del bosc fer foc= 600 € de multa com a mínim! #Protecciocivil”. #mediterràniament hi ha coses que no convé fer. A l’estiu prop del bosc fer foc= 600 € de multa com a mínim! #Protecciocivil — EmergènciesCatalunya (@emergenciescat) 27 de mayo de 2013 Tanmateix, poc més d’una hora més tard, el mateix encarregat ha publicat un missatge aclarint que Estrella Damm tenia els corresponents permisos per rodar l’anunci de la casa rural amb la pella i les brases a terra, ja que disposaven de l’autorització del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. L’aclariment publicat pel compte d’emergències dirigeix a una pàgina web on es pot trobar informació general sobre els riscos i perills de fer foc al bosc. Aclariment! @estrelladammcat va complir la normativa demanant el permís que cal pel rodatge de #mediterràniament info:bit.ly/16ZHLQu — EmergènciesCatalunya (@emergenciescat) 27 de mayo de 2013 Segons ha pogut saber el diari ARA, el govern no tenia cap intenció de menysprear l’anunci ni la marca. Les mateixes fonts del govern han comentat que la única intenció dels comentaris era per “aprofitar la popularitat de l’anunci per atraure l’atenció dels ciutadans sobre els perills del foc al bosc”. Estrella Damm ha quedat al marge d’aquesta polèmica sense publicar cap contingut relacionat amb la confusió. Font | Diari ARA Imatge | Anunci Estrella Damm (2013)
19 May 21:42

Fin de ciclo: ‘La Décima’, para el Atlético

Fin de ciclo: ‘La Décima’, para el AtléticoA la tremenda, sin estética pero con ética, el Atlético se vistió de gladiador, envuelto en la cultura del esfuerzo, para desembarazarse de su trauma ante el vecino.  Con tanto ardor guerrero como rebeldía ante un destino que parecía estar … Continue reading →


16 May 17:27

Android Studio: An IDE built for Android

by Android Developers
Posted by Xavier Ducrohet, Tor Norbye, Katherine Chou

Today at Google I/O we announced a new IDE that’s built with the needs of Android developers in mind. It’s called Android Studio, it’s free, and it’s available now for you to try as an early access preview.

To develop Android Studio, we cooperated with JetBrains, creators of one of the most advanced Java IDEs available today. Based on the powerful, extensible IntelliJ IDEA Community Edition, we've added features that are designed specifically for Android development, that simplify and optimize your daily workflow.

Extensible build tools

We know you need a build system that adapts to your project requirements but extends further to your larger development environment. Android Studio uses a new build system based on Gradle that provides flexibility, customized build flavors, dependency resolution, and much more.

This new build system allows you to build your projects in the IDE as well as on your continuous integrations servers. The combination lets you easily manage complex build configurations natively, throughout your workflow, across all of your tools. Check out the preview documentation to get a better idea of what the new build system can do.

Powerful code editing

Android Studio includes a powerful code editor. It's based on the IntelliJ IDEA editor, which supports features such as smart editing, advanced code refactoring, and deep static code analysis.

Smart editing features such as inline resource lookups make it easier to read your code, while giving you instant access to edit code the backing resources. Advanced code refactoring gives you the power to transform your code across the scope of the entire project, quickly and safely.

We added static code analysis for Android development, helping you identify bugs more quickly. On top of the hundreds of code inspections that IntelliJ IDEA provides, we’ve added custom inspections. For example, we’ve added metadata to the Android APIs, that flag which methods can return null and which can’t, which constants are allowed for which methods, and so on. Android Studio uses that data to analyze your code and find potential errors.

Smoother and richer GUI

Over the past year we’ve added some great drag-and-drop UI features to ADT and we’re in the process of adding them all into Android Studio. This release of Android Studio lets you preview your layouts on different device form factors, locales, and platform versions.

Easy access to Google services
within Android Tools

We wanted to make it easy for you to harness the power Google services right from your IDE. To start, we’ve made it trivial to add services such a cloud-based backend with integrated Google Cloud Messaging (GCM) to your app, directly from the IDE.

We’ve also added a new plugin called ADT Translation Manager Plugin to assist with localizing your apps. You can use the plugin to export your strings to the Google Play Developer Console for translation, then download and import your translations back into your project.

Open source development

Starting next week we’ll be doing all of our development in the open, so you can follow along or make your own contributions. You can find the Android Studio project in AOSP at https://android.googlesource.com/platform/tools/adt/idea/

Try Android Studio and give us feedback

Give Android Studio a try and send us your feedback! It's free, and the download bundle includes includes everything you need, including the IDE, the latest SDK tools, the latest Android platform, and more. .

Note: This is an early access preview intended for early adopters and testers who want to influence the direction of the Android tools. If you have a production app with a large installed base, there’s no need to migrate your development to the new tools at this time. We will continue to support Eclipse as a primary platform for development.

If you have feedback on the tools, you can send it to us using the Android Studio issue tracker.



16 May 17:19

Send money to friends with Gmail and Google Wallet

by The Gmail Team
Marc

Sembla interessant. Espero que no es quedi només per Estats Units com moltes altres coses.

Posted by Travis Green, Product Manager, Google Wallet

Paying back your friends is now as simple as sending an email, whether you’re chipping in for lunch or reimbursing your roommate for your share of the rent.

Google Wallet is now integrated with Gmail, so you can quickly and securely send money to friends and family directly within Gmail -- even if they don’t have a Gmail address. It's free to send money if your bank account is linked to Google Wallet or using your Google Wallet Balance, and low fees apply to send money using your linked credit or debit card.


To send money in Gmail, hover over the attachment paperclip, click the $ icon to attach money to your message, enter the amount you wish to send, and press send.
While sending money in Gmail is currently only available on desktop, you can send money from Google Wallet at wallet.google.com from your phone or laptop. You will need to have set up Google Wallet to send and receive money, and Google Wallet Purchase Protection covers you 100% against eligible unauthorized payments.

We’re rolling out this feature over the coming months to all U.S. Gmail users over 18 years old, so keep an eye out for the $ icon in the attachment options. You can also get earlier access if your friends have the feature and send money to you.

To learn more, visit our website.
11 May 18:28

Mòbils gratis per a desenvolupadors d’aplicacions Firefox OS

by Marc Pareta Sendra

geeksphone

Ets desenvolupador d’aplicacions amb HTML5? Si? Doncs estàs d’enhorabona.

T’agradarà saber que Mozilla acaba d’anunciar a la pàgina Mozilla Hacks el seu nou programa per a desenvolupadors d’aplicacions anomenat Mòbils per a aplicacions Firefox OS (Phones for Apps for Firefox).

El programa va dirigit a tots aquells programadors que ja han programat per Chrome, webOS, Blacberry Webworks o qualsevol altre sistema operatiu. També per a tots aquells que ja hagin desenvolupat aplicacions per escriptori i ara les vulguin portar al mòbil.

No importa on resideixis. Siguis on siguis, si pots demostrar que tens una idea genial per a desenvolupar una aplicació i l’habilitat per crear-la, Mozilla t’enviarà gratis un dispositiu mòbil per desenvolupadors amb Firefox OS. Ideal per provar la teva aplicació en un dispositiu real.

No t’entretinguis. Pot ser una oportunitat única per donar a conèixer, de bon principi, la teva aplicació davant els milers d’usuaris finals d’Amèrica Llatina i del sud d’Europa que aquest estiu ja podran començar a gaudir del Firefox OS als seus mòbils. Sigues dels primers en compartir la teva aplicació al Marketplace.

Explica la teva aplicació. Si la proposta és acceptada, t’enviaran un flamant Keon Geeksphone a casa. No et distreguis que el programa es tancarà a finals de maig o quan la oferta de Keons s’esgoti.

Si tens una bona idea és el teu moment! Ànims!

17 Apr 17:37

TowTruck, el projecte de Mozilla per portar la col·laboració en temps real a la web

by Marc Pareta Sendra

Suposo que tots coneixeu Google Drive, l’aplicació de Google que ens permet emmagatzemar, compartir, parlar i editar documents en temps real amb altres usuaris. Una utilitat ideal per treballar amb altres persones com si estiguessin a la mateixa oficina. Doncs una cosa semblant porten entre mans els nois de Mozilla amb TowTruck.

El projecte, que es troba en fase alfa, ens permetrà portar la col·laboració en temps real a qualsevol pàgina web.

La implementació de TowTruck a qualsevol pàgina serà molt senzilla. Amb unes poques línies de codi s’inserirà un botó que quan el cliquem ens permetrà compartir qualsevol recurs amb els nostres amics o companys de feina.

Un cop els nostres amics o companys accedeixin a l’enllaç que hem compartit, s’establirà un pont entre sessions. Aquest pont ens permetrà veure el moviment del ratolí, el text que escriuen o els clics que realitzen els nostres companys entre d’altres funcions. A més a més, tindrem la possibilitat de comunicar-nos amb ells gràcies a un xat o via veu amb la tecnologia Web RTC.

Per tots aquells que vulguin provar una versió preliminar de TwoTruck, ja ho podeu fer des de la pàgina web que Mozilla ha destinat per aquest propòsit. Pinta bé no creieu?

TowTruck Alpha – From Mozilla Labs from Simon on Vimeo.

05 Apr 23:29

Mixed news everyone: update, help search, report and pics.

Marc

Espectaculars les gràfiques!

Mixed news everyone!

1. First and the most important: thank you everybody for your donations. We now have enough to secure our servers for the next two months or so. You can donate using Flattr or using bitcoins: 1JMYDeTaJHvfL6stbvwNdbY8zVqWfEnucU.

2. We’ve got an incredible amount of emails during last three weeks. There’ve been several days when all three of us were busy mostly dealing with user requests. If you believe that The Old Reader is missing something (and it surely is), please go to our Uservoice page, browse the issues (most likely, someone has already created your suggestion), and vote for the ones you like. Also you can see what’s already planned there. And please, check our Status page or subscribe to our Twitter account — we are updating these two on current issues.

We only have that much time during the day to spare on this project, and we would prefer to spend it making The Old Reader more reliable or implementing new features, not removing duplicate feature requests or explaining how to create a folder.

We are focused on making everything work for the vast number of users and feeds, for now this is our top priority.

image(image by ProlificPen)

3. We could really use some help on the Ruby on Rails front. If you have experience engineering medium-size websites, and you’d like to become a part of our small team, please, drop us a line to hello@theoldreader.com. If you have any other suggestions about how you can help us, feel free to email us as well. Or just spread the word, that’d be much appreciated.

We can’t pay you a huge pile of money, but we still have something interesting to offer.

4. Cool graphs, no?
cool graphs

04 Apr 22:38

40 anys i un dia de la primera trucada des d’un mòbil

by Adrià Fontcuberta

El 3 d’abril de 1973, un tal Martin Cooper, director de I+D de Motorola, va realitzar la primera trucada des d’un telèfon mòbil realment mòbil, en concret des d’un Motorola DynaTAC. Qui va rebre la trucada? Evidentment, el seu rival d’AT&T. Una cosa així:

El model basat en aquest prototip va començar-se a vendre uns anys després pel mòdic preu de 3995 dòlars, el Motorola DynaTAC X8000. Tenia 20 botons enormes, una antena que servia d’arma blanca i podia emmagatzemar la gens menyspreable quantitat de trenta números de telèfon.

2-40-years-of-the-cell-phone-dynatac

És només una mica més gran que el Galaxy S4.

Escrit per Adrià Fontcuberta a Geeks.cat: 40 anys i un dia de la primera trucada des d’un mòbil

04 Apr 12:15

Mozilla i Samsung col·laboren per crear un nou motor per navegadors

by Marc Pareta Sendra

Per seguir amb l’objectiu de fer de la web una plataforma oberta i per a tothom, l’investigació i recerca en noves tecnologies a Mozilla no es pot aturar ni un moment. És per aquest motiu que Mozilla i Samsung han començat a col·laborar en un nou motor de renderitzat lliure anomenat Servo.

Recordem que l’actual motor de renderitzat de Mozilla és Gecko (escrit en C++). Servo és un intent de reconstruir el navegador web des de zero, pensat per fer front a les noves vulnerabilitats de seguretat, per al nou maquinari actual i per aprofitar les grans possibilitats i avantatges que comportaran les arquitectures del futur.

rust, el nou llenguatge de programació

Servo està escrit en Rust, un nou llenguatge desenvolupat per Mozilla i una comunitat d’entusiastes. Avui mateix, Mozilla i Samsung han presentat RUST i Servo per a Android i ARM. Un pas molt important en l’evolució dels dos projectes que permetrà seguir amb l’estudi d’aquest nou motor en mòbils. Tots els programadors interessats, podeu començar a trastejar amb RUST v 0.6 descarregant el codi des de GitHub.