Shared posts

16 Feb 21:24

Onderzoek: 51% van de Nederlandse mannen heeft seks gehad op eerste date via een datingapp

by Redactie

De dag van Cupido, van de rozen, van de hartjes. Het is de dag van de liefde, Valentijnsdag. Bij uitstek de dag om de resultaten van ons onderzoek naar het gebruik van datingapps met de wereld te delen. Jullie hebben massaal gehoor gegeven aan ons verzoek, want in totaal hebben 3.328 mannen ons onderzoek ingevuld. Waarvoor dank.

Wat blijkt? Meer dan de helft van de mannen heeft er geen enkele moeite mee om met iemand van bil te gaan die ze nog nooit eerder hebben gezien. 51% van de mannen geeft aan wel eens seks te hebben gehad op een eerste date. Het blijft wel vaak bij een eerste date, want 41% geeft aan dat het bij één date blijft.

Tinder is koning
Tinder is nog altijd koning onder de datingapps. Liefst 85% van de mannen geeft de voorkeur aan Tinder, terwijl 15% liever op Happn bivakkeert.

Geaccepteerd?
Maar is het al een beetje geaccepteerd, dat daten via een telefoontje? Dat kun je wel stellen, want uit de resultaten blijkt dat 92% van de respondenten het niet raar vindt als een stelletje vertelt dat zij elkaar hebben leren kennen via Tinder of Happn. Bovendien geeft 65% van de respondenten aan dat zij geloven de ware liefde te kunnen ontmoeten via een datingapp.

Relationship
Meer dan een derde van de mannen (34%) heeft ook daadwerkelijk wel eens een relatie overgehouden na een date via een datingapp. Toch geniet een chick in real life ontmoeten nog altijd de voorkeur. 54% van de mannen ontmoet een vrouw het liefst in het echt. Daar staat tegenover dat 44% het niets uitmaakt waar men een vrouw ontmoet.

Mannen het initiatief?
Het zijn nog altijd de mannen die het initiatief nemen in een gesprek. 54% geeft aan altijd de conversatie te beginnen. 37% antwoord dat men alleen het gesprek begint, als een match er echt heel erg leuk uitziet. De overige 8% wacht altijd af, terwijl 2% nooit een gesprek voert via een datingapp.

Graag of niet hoor
Daarentegen is het wel graag of niet. Als een vrouw niet reageert, dan zegt 51% het daarbij te laten. 46% wil er nog wel een tweede poging tegenaan knallen, terwijl 3% het principe van ‘de aanhouder wint’ aanhoudt. Dan is er ook nog de enge 1% van de mannen die haar kapot spamt totdat ze reageert, wat die reactie ook is.

Maar waarom?
Maar waarom zitten we eigenlijk op datingapps? Wat is de achterliggende reden? Een kwart van de mannen (25%) gebruikt een datingapp om een serieuze relatie te vinden. De belangrijkste reden (31%) om een datingapp te gebruiken is om de kansen te vergroten op een date. Met hoe meer vrouwen contact, des te groter de kans op een (leuke) date. 29% zit vooral op een datingapp tegen de verveling en slechts 14% gebruikt Tinder of Happn voor seks. Stelletje gentlemen zijn jullie toch ook!

Dus?
Hoewel het vaak bij een eerste date blijft, heeft de helft van de mannen wel eens geneukt op een eerste date. De reden waarom Tinder of Happn gebruiken is vooral om de vrouwelijke visjes in onze vijver te vergroten. We nemen wel het initiatief, maar als een vrouw niet reageert is dat jammer voor hen, we gaan ze niet smeken. We vinden het prima als een stel elkaar heeft leren kennen via een datingapp, maar zelf ontmoeten we een vrouw nog altijd het liefst in real life. Maar eigenlijk maakt het ons ook geen donder uit waar we haar ontmoeten. We geloven in de ware mobiele liefde, maar een relatie houden we er niet al te vaak aan over.

Zo en nu weer terug naar de app en swipen maar. Op naar onbedaarlijk veel succes in de liefde mannen! Of het nou op je telefoontje is, of niet.

The post Onderzoek: 51% van de Nederlandse mannen heeft seks gehad op eerste date via een datingapp appeared first on FHM.

22 Nov 13:14

In je eigen wereld

by Daniël Moolenburgh

Wij leven in een tijd waarin mensen zich steeds makkelijker onttrekken aan de werkelijkheid. Nee, sterker nog, waarin mensen steeds meer hun eigen werkelijkheid creëren. Voor elk waanidee en elke samenzweringstheorie is met één muisklik een waterval aan onderbouwingen te vinden, en waarom zouden die minder waar zijn dan wetenschappelijke bewijzen? Sinds vorige week heeft onze tijd de nieuwste ambassadeur van zijn geest gekroond: Donald Trump.

5440390625_feab8a9520_zHillary Clinton betichtte Trump er al van in het eerste officiële debat tijdens een ‘gesprek’ over NAFTA: ‘Well, Donald, I know you live in your own reality…’. Trump vertegenwoordigd een steeds grotere groep van mensen voor wie dit het geval is. Zij weten zich gesterkt in hun overtuiging door een leider bij wie dit het meest overduidelijk naar voren komt in zijn houding ten opzichte van klimaatverandering. Ik quote:

The concept of global warming was created by and for the Chinese in order to make U.S. manufacturing non-competitive.

Nu hebben we ons vaker vrolijk gemaakt over radicale Republikeinse meningen over klimaatverandering. We lachten erom, maar voelden een lichte vrees bij de gedachte dat die overtuiging ingezet kon worden in het stemhokje. Die vrees is nu bewaarheid en de lach is verstomd, ook al blijven de overtuigingen lachwekkend. Maar waarom zijn we bevreesd?

Omdat Donald Trump het op deze manier voor ons allemaal kan verpesten. Dat een stem voor Trump een stem tegen het huidige politieke klimaat is vind ik meer dan begrijpelijk, maar laat die stem niet tegen het klimaat in het algemeen zijn. Die stem reikt daarmee namelijk veel verder dan de Amerikaanse grens en heeft een vernietigende werking op wereldwijde ontwikkelingen in de overgang naar een duurzame energie- en voedselvoorziening.

Maar er is al gestemd, en het effect is duidelijk. De gevestigde politieke orde heeft een flinke dreun gehad en als het aan Trump ligt krijgt de mondiale orde de volgende. Hij onderzoekt momenteel al maatregelen om versneld onder het klimaatakkoord van Parijs uit te komen. Het China waaraan Trump het bedenken van het concept van klimaatverandering toedicht was lang één van de grootste obstakels naar een wereldwijde aanpak van het klimaatprobleem, maar zelfs China waarschuwt de VS nu voor de gevolgen van Trumps gedrag. Spot niet met de wens van de hele wereld voor een duurzame samenleving.

De kortzichtigheid en het egocentrisme van deze visie van Donald Trump zijn dusdanig stuitend dat dit om zeer sterke reacties vraagt. China heeft de VS nu gewaarschuwd, maar het zou de EU moeten zijn die het voortouw neemt in de uitwerking van het klimaatakkoord. Dit is het moment voor de EU om op te staan, de rug te rechten en een sterke positieve stem te zijn tegenover deze grote negatieve kracht. Wees nu dan werkelijk de stem van het volk en redt het akkoord wat de aarde kan redden!

Dit artikel verscheen eerder op kaf.online

The post In je eigen wereld appeared first on Joop.

09 Oct 15:13

Dude ontdekt kamp van een seriemoordenaar of zoiets

by FHM Redactie

Een nietsvermoedende guy ging voor een ferme wandeling naar de bossen van Long Island in New York. Hij komt op een gegeven moment terecht bij iets wat lijkt op het hol van een seriemoordenaar. Er hangen ongeveer 25 posters van mensen die vermist of vermoord zijn. Verder ligt er oud beddengoed, een schep, een grote tent en een een ingevallen handgemaakte houten kooi boven een gevuld gat.

Deel één van zijn video stopt als hij stemmen hoort, later komt hij in deel twee terug naar deze plek om bewijs te verzamelen en zo veel mogelijk te filmen. Wat hier precies gaande is weten we niet, maar scary shit is het wel. The Blair Witch Project is er niks bij.