Shared posts

06 May 10:46

Bjarne Stroustrup előadás a BME-n

by naszta

2016 május 19-én 16:45-től a BME Q épületében a következő előadásokat nézhetitek meg:

16:45 - 17:00 rektori köszöntő
17:00 - 18:00 Sinkovics Ábel: Debugging and benchmarking the C++ compilation process
18:00 - 19:00 Bjarne Stroustrup: Type and Resource-safe C++

You can write ISO C++ programs that are statically type safe and have no resource leaks. You can do that simply, without loss of performance, and without limiting C++’s expressive power. This model for type- and resource-safe C++ has been implemented using a combination of ISO standard C++ language facilities, static analysis, and a tiny support library (written in ISO standard C++). This supports the general thesis that garbage collection is neither necessary nor sufficient for quality software. I describe the techniques used to eliminate dangling pointers and to ensure resource safety. Other aspects – also necessary for safe and effective use of C++ – have conventional solutions so they are mentioned only briefly here.

The techniques and facilities presented are supported by the Core C++ Guidelines and enforced by a static analysis tool for those.

Jelentkezni ITT lehet.

19 Jun 12:10

És ezt gondoltuk volna 3-5 évvel ezelőtt, fővárosiak?

by jurta
Gelley Farkas Dávid

Nem semmi! :-)

A BKK főoldalán (mert a hétvégi Duna-tetőzés óta csak az van nekik :-)) kb. másfél napja az alábbi mondatok díszelegnek:

"A közúti zárások nagyrészt érvényben maradnak, ezért továbbra is arra kérünk minden budapestit és a fővárosba tartó ingázót, hogy az egyéni autóhasználat helyett válasszák a közösségi közlekedést, vagy a belsőbb területeken használjanak kerékpárt."

A város közlekedését felügyelő szerv hivatalosan, de minden felhajtás nélkül, szinte magától értetődően a kerékpárt ajánlja mint a rendkívüli helyzetben való közlekedés egyik módját.

"Bem rakpart, Fő utca, Árpád fejedelem útja, Horvát utca, Fazekas utca

A Fő utcát és a Bem rakpartot továbbra is csak a közösségi közlekedési járművek használhatják. A Horvát utca és a Fazekas utca a Margit körút és a Csalogány utca közötti szakaszon továbbra is szintén kizárólag a közösségi közlekedés számára van fenntartva a Margit körút felé vezető irányban."

"Kerékpáros közlekedés

A kerékpáros közlekedést segítendő a Fő utca – Clark Ádám tér – Batthyány tér közötti útvonalon mindkét irányban, illetve dél felé a Bem rakpart – Bem tér – Fő utca, észak felé pedig a Batthyány tér – Bem rakpart – Árpád fejedelem útja útvonalon a BKK biztosítja a kerékpárosok behajtását a lezárt területre, akik ezen a szakaszon is használhatják az úttestet."

Ma jártam a Fő utcán, oda és később vissza. Igazi forgalomcsillapított mintaterület :-), közösségi közlekedéssel és bringásokkal, nyugalommal, csenddel, csökkent balesetveszéllyel, tisztuló levegővel.

Kár lenne minderre az árvíz rövid ideje miatt legyinteni, ugyanis határozott emlékem, hogy mondjuk 2006 körül ilyen helyzetekben az volt a megoldás, hogy mind (busz, bringa, taxi, saját autó) nekiestünk a leszűkült kapacitásnak, aztán szidtuk egymást, hogy nem lehet haladni.

(ui.: Remélem, megkíméltek a pártpolitikai beszólásoktól, mert ez a bejegyzés nem azért íródott, még ez az utóbbi bekezdése sem.)

07 Apr 21:42

Épül a Bajcsy busz-kerékpársáv

by JakiHUN

Nem tudom, ki mennyire követi a tömegközlekedős változásokat, a BKK egy ideje tervezi egésznaposítani a 109-est (Óbuda-Kőbánya), a mostani bevezetési időpont május 1 (egy ideje tolódik).
Ami érint ebből minket, az az, hogy épül ezért egy buszsáv a Bajcsy-Zsilinszky úton, amit biciklivel is szabad lesz használni. Ez azt jelenti, hogy májustól tovább szabad menni a kiskörúti sáv végénél egyenesen is!

(András Kéri: "Akkor jól láttam, hogy tegnap éjszaka a buszsávot festették a BKK Közút emberei a Bajcsyn? És ugye bringával lehet majd ott menni?"
BKK - Budapesti Közlekedési Központ: "Igen és igen." https://www.facebook.com/photo.php?fbid=494134630645030&set=a.4941343806...)