Shared posts

13 Aug 08:10

Photo



18 Jul 06:39

عکس تاریخی، دخترکان قالیباف همدان

by ساوالان اوغلو

عکس تاریخی متعلق به سال ۱۳۰۰ خورشیدی، دخترکان قالیباف همدانی.

Girls weaving a carpet in hamdan 1922

 

عکس تحت مالکیت عمومی (پابلیک دومین)


03 Jul 11:26

tumblr_lz26muzUaW1qjn9zso1_400.gif (imagen GIF, 300 × 211 píxeles)

by kndll
02 Jul 07:03

205

by wimm

کسی چه می‌دونه شاید مام یه روز عصر بعد اداره بیایم خونه ببینیم خوش‌بخت شدیم رفته پی کارش.

مَسود شب قبل خواب خوش‌بخت می‌شد دیگه صبحا راحت پا می‌شد می‌رفت یونیسف به کودکان و این‌جور چیزا کمک می‌کرد.

01 Jul 08:22

مگر اسباب بزرگی همه آماده کنی

by آرمان امیری

 ورزش قهرمانی هزینه‌های هنگفتی دارد. تیم‌های فوتبال کشور هر کدام سالانه ده‌ها میلیارد دلار هزینه می‌کنند. دیگر ورزش‌ها هم اگر بخواهند به مانند والیبال جهانی شوند دست‌کمی از این هزینه سرسام‌آور ندارند. اینجا است که می‌توان کمی مکث کرد و پرسید: «چرا باید این همه هزینه و وقت و انرژی و توجه مصروف ورزش شود؟ مگر چند مسابقه که بی‌شباهت به بازی‌های کودکانه نیستند چه ارزشی دارند؟»

من فکر می‌کنم ورزش قهرمانی دو جنبه فراگیر دارد که آن را شایسته این همه توجه و سرمایه‌گزاری می‌کند. نخست همان تصویری است که همه ما این روزها می‌بینیم. شور و نشاط مردمی. یعنی «مردم» اصلی‌ترین پایه ورزش قهرمانی هستند. اشک‌ها و لبخندهای مردم در طول مسابقات ورزشی گاه به مراتب زیباتر از خود صحنه‌های مسابقات هستند. شاید همین حقیقت هم بود که سبب شد کارگردانان تلویزیونی مسابقات فوتبال جام ملت‌های اروپا، بیش از هر زمان دیگری پی‌وندی عمیق میان تصاویر تماشاگران با صحنه‌های مسابقه ایجاد کنند که دست کمی از یک اثر هنری نداشت. مسابقه بدون تماشاگر معنی ندارد. بازی کردن در ورزشگاه خالی بی‌روح است. حال اگر همین مسابقه بی‌روح از شبکه‌های تلویزیونی هم پخش نشود اصلا انگار مسابقه‌ای برگزار نشده. بدون مردم ورزش قهرمانی وجود ندارد.

اما جنبه دوم، گسترش همان فرهنگی است که با نام «روحیه ورزشکاری» از آن یاد می‌شود. اتفاقا این یکی به گوش ایرانیان آشناتر است. از پهلوانان شاه‌نامه گرفته تا «پوریای ولی»، تاریخ فرهنگ ایرانیان سرشار است از ستایش روحیه پهلوانی و جوان‌مردی که معادل امروزین‌اش باید «روحیه ورزشکاری» باشد. تختی اگر در این کشور اسطوره می‌شود به خاطر رنگ مدال‌هایش نیست. از تختی پرافتخارتر کم نداریم. اما وجه ممیزه‌ای که تختی را به تاریخ پی‌وند می‌زند همان روحیه پهلوانی است که روایتش به مرز اسطوره‌پردازی می‌رسد و سینه به سینه نقل می‌شود. حالا دوباره پرسش قبلی را تکرار کرد: «اگر از ورزش قهرمانی هم مردم را بگیریم و هم روحیه ورزشکاری را، آن وقت دیگر چه چیز باقی می‌ماند که ارزش توجه و سرمایه‌گزاری داشته باشد؟»

* * *

دو اتفاق بد در جریان حضور تیم والیبال ایران در لیگ جهانی رخ داد. نخست سماجت لجوجانه حاکمیت برای دست‌کاری کردن رابطه واقعی مردم با ورزش بود. ابتدا در خاک ایران جلوی ورود زنان را به ورزشگاه گرفتند تا حق نیمی از جمعیت کشور را برای شرکت در این جشنواره ملی نقض کنند. در گام بعدی، دستگاه سانسور رسانه ملی فعال شد تا در دومین دیدار ایران برابر ایتالیا لذت تماشای مسابقه را به کام همه زهر کند. در جریان یکی از زیباترین مسابقات تیم ملی، اعصاب هر بیننده‌ای خورد شد آنقدر که در سانسور افراط کردند و آنقدر که تلاش کردند واقعیت انسانی و مردمی ورزش را از آن جدا کنند.

اما در گام بعدی، یک جماعت به ظاهر مستقل و مردمی دست‌ به کار شدند تا روحیه ادب و احترام متقابل را در ورزش لکه‌دار کنند. بنابر اخبار رسانه‌ها، هزاران کاربر ایرانی فیس‌بوک به صفحه «ایوان زاتسیف»، یکی از بازیکنان تیم ایتالیا حمله کردند و او را مورد توهین و فحاشی قرار دادند. (+) چرا؟ آیا از این بازیکن توهینی سر زده بود؟ آیا حرکتی غیرورزشی انجام داده بود؟ آیا به ایرانیان بی‌احترامی کرده بود؟ یا اینکه فقط برای تیم خودش زحمت کشیده بود و بازی خوبی به نمایش گذاشته بود؟ متاسفانه این نخستین بار نیست که گروهی از کاربران اینترنتی، با حمله و توهین به رقبای ورزشی ایران (به ویژه کشورهای عربی) به نماینده‌ای بد سیما از فرهنگ یک ملت بدل می‌شوند.

باز هم بازگردیم به همان پرسش: اگر حکومت ما بخواهد روحیه انسانی و شور مردمی را از مسابقات قهرمانی جدا کند، و اگر بدنه اجتماعی هم بخواهد روحیه ورزشکاری و فرهنگ صلح و دوستی و پهلوانی را زیر پا بگذارد، دیگر از ورزش قهرمانی چه باقی می‌ماند؟

والیبال ایران بی‌تردید در مسیر رشد و بالندگی جهانی قرار گرفته است. شاید رشته‌های دیگر ورزشی هم نظیر بسکتبال در همین راه قدم بردارند. اما به نظر من، صرف پیروزی در چند رقابت ورزشی نمی‌تواند یک تیم، و از آن مهم‌تر، یک کشور و ملت را در سطح جهان به جایگاهی بزرگ و قابل احترام برساند. اگر اینگونه بود، همین کشورهای عربی می‌توانستند با دلارهای نفتی بی‌حساب و کتاب خود بازکنان غیربومی بیشتری را به خدمت بگیرند و با تغییر گذرنامه و تابعیت آن‌ها به مقام «بزرگی» دست یابند. اما تقریبا هیچ کسی تردید ندارد که برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال در قطر یا برگزاری مسابقات فرمول یک در امارات نشانه رشد و بالندگی این کشورها نیست. بلکه صرفا محصول دلارهای بادآورده است و هیچ کس از چنین کشورهایی در زمره کشورهای بزرگ و قابل احترام در عرصه ورزش یاد نمی کند. تنها زمانی یک کشور و یک ملت می‌تواند ادعا کند به سطح «بزرگان جهان» رسیده، که به صورتی متعادل و در تمامی ابعاد این رشد را به نمایش بگذارد. اینکه شما در زمین مسابقه پیروز شوید اما در خارج از زمین اخلاق را ببازید، اینکه شما یک سری گلادیاتور بی‌روح به زمین ورزش ارسال کنید که شهروندان خودتان حق مشایعت و همراهی آن‌ها را نداشته‌ باشند، هیچ کدام افتخاری محسوب نمی‌شود و از نظر من فقط هزینه باطل کردن است. باز هم بد نیست به یاد بیاوریم ذخیره فرهنگی همین کشور را که به ما هشدار می‌دهد:

تکیه بر جای بزرگان نتوان زد به گزاف
مگر اصحاب بزرگی همه آماده کنی
29 Jun 14:52

سلام تابستان

by آزاده عصاران

غذای تابستانی
از آنجا که در این گرما و حرارت، ممکن است بعضی غذاها چندان جواب ندهد، هفته پیش درباره نوشیدنی‌های ساده و خنک  تابستانی گفتیم با میوه‌های مخصوص این فصل. این هفته از چند سالاد یا غذای ساده می‌گوییم که  فازشان به این درجه هوا، می‌خورد و شاید حتی آدم بی‌اشتها و گرمازده را هم گرسنه کند.

گوشه آشپزخانه، جایی‌ست که اگر بتوانیم، در آن از دیده‌ها، شنیده‌ها و تجربه‌‌هایمان درباره یک ماده غذایی یا جا، مکان و خلاصه چیزی که همه خوردنی‌های این روز را یک‌جوری به‌هم وصل کند، می‌نویسیم.

سالاد هندوانه و پنیر فتا:

سالاد هندوانه و پنیر فتانان و پنیر و هندوانه شاید از اولین ایده‌های خوراکی تابستانی باشد که به ذهن خیلی از ما می‌رسد.

همین ترکیب در شکل‌وشمایل یک سالاد خنک و ساده تابستانی هم در بعضی رستوران‌ها سرو می‌شود، به اسم سالاد هندوانه و پنیر فتا که درست‌کردنش راحت است.

هر مقدار هندوانه که دوست داریم، به شکل مکعبی قاچ می‌کنیم.

پنیر فتا یا پنیر معمولی سفید را که کمی شور باشد خرد می‌کنیم و روی هندوانه می‌ریزیم. چند زیتون سیاه و سبز همراه با کمی نعنای خرد شده هم اضافه می‌کنیم.

بعضی به آن کمی کینوا یا یک فنجان بلغور اضافه می‌کنند. بعضی هم حلقه‌های پیاز در آن می‌ریزند که من پیشنهاد نمی‌کنم.

عنصری که طعم این سالاد شیرین و شور را دلپذیرتر می‌کند، به نظر من سبزی روکولا یا همان منداب خودمان  یا شاهی‌ست که تلخی ظریفی دارد و تکمیل‌کننده این مزه‌هاست. روی همه این مواد می‌توانیم دو قاشق سرکه بالزامیک و آب لیمو ترش تازه بریزیم.

بادمجان و نعنا:

خوراک بادمجان و نعنا به نظر من، بادمجان از آن چیزهایی است که در هوای گرم‌ یا سرد در غذاهای مختلف، وسوسه‌انگیز است. هم سردش در قالب سالاد و هم گرم‌اش در یک وعده پروپیمان، به آدم چشمک می‌زند.

برای این غذای تابستانی، سه بادمجان قلمی را حلقه‌حلقه می‌کنیم. حلقه‌ها را در دو قاشق روغن زیتون می‌ریزیم یا با بُرس هر دو طرف‌شان را چرب می‌کنیم. بعد در سینی فر که با کاغذ شیرینی‌پزی پوشانده‌ایم، می‌ریزیم. حدود هشت تا ۱۲ دقیقه در فر داغ کباب می‌کنیم و این وسط یک‌بار زیروروشان هم می‌کنیم.

در یک کاسه  دو قاشق سرکه، یک چهارم فنجان نعنای تازه و خردشده، نصف قاشق چایخوری نمک و فلفل و یک قاشق روغن زیتون را با یک فنجان لوبیای سفید پخته (آخرین مورد سلیقه‌ای‌ست) هم می‌زنیم.

بادمجان‌های آماده را در همین کاسه می‌ریزیم و حدود بیست دقیقه صبر می‌کنیم تا این مواد به جان بادمجان‌های کبابی برسد. این غذا را می‌توانیم تا یک روز بعد در یخچال نگه داریم.

قبل از خوردن، در دمای اتاق می‌گذاریم. می‌توانیم با پنیر و زیتون به عنوان پیش‌غذا یا یک عصرانه مختصر آن را سرو کنیم. در نسخه اصلی در این مواد میوه گیاه کبر یا کیپر هم ریخته می‌شود که طعم قوی‌تری به بادمجان می‌دهد. با این غذا شربت آبلیمو خنک پر از تکه‌های یخ پودرشده می‌چسبد.

 

پیتزا میوه‌های تابستانی:

پیتزا میوهاین شیرینی یا تارت، قیافه‌ای شبیه پیتزا دارد که برای آماده‌کردنش یک خمیر آماده شیرینی یا خمیر آماده پیتزا لازم داریم. یک پیمانه  پنیر خامه‌ای. نصف پیمانه شکر. یک قاشق چایخوری وانیل همراه با  برش‌هایی از میوه‌هایی مثل توت‌فرنگی، کیوی، گیلاس، زردآلو، هلو و …

براساس راهنمای روی بسته خمیر شیرینی، آن را در فر از پیش گرم‌شده، می‌پزیم. خمیری که من استفاده می‌کنم، معمولا در کمتر از پانزده دقیقه، طلایی می‌شود.

در این مدت، پنیر خامه‌ای، شکر و وانیل را حسابی هم می‌زنیم تا نسبتا شل شود. بعد آن را روی خمیر آماده و خنک شده پهن می‌کنیم.

به شکل یک دایره از بالا تا وسط خمیر را با ورقه‌های میوه می‌پوشانیم؛ آنقدر، تا کل پنیرخامه‌ای روی خمیر پوشانده شود. بعضی در نهایت روی این میوه‌های زیبا یک لایه ژله می‌ریزند و می‌گذارند خنک شود. یعضی هم روی تارت، خاک قند می‌پاشند. به نظر من هر دو کار اضافی است و شیرینی میوه‌ها برای این پیتزا کافی است.

همراهی این دسر خنک و راحت، با چای‌ سرد(آیس‌تی)، قهوه سرد(آیس‌کافی) یا لیموناد، دلنشین‌ است.

چکیده دستور پخت پیتزا میوه:

پیتزا میوه
پیتزا میوه
پیتزایی که پیتزا نیست و با میوه‌های تابستانی و پنیرخامه‌ای در زمانی کوتاه آماده می‌شود.

زمان آماده‌سازی: ۵ دقیقه

زمان پخت: ۱۵ دقیقه

برای چند نفر یا وعده: ۳

ارزش غذایی:
  • ۱۰۱ کالری
  • ۱ گرم چربی
  • ۶۴ گرم شکر
  • ۳ میلی‌گرم سدیم
مواد لازم:
  • خمیر شیرینی‌پزی یا پیتزا آماده
  • پنیر خامه‌ای
  • شکر
  • وانیل
  • میوه‌های تابستانی
طرز تهیه:
خمیر آماده را در فر می‌گذاریم تا طلایی شود. بقیه مواد غیر از میوه‌ها را با هم مخلوط می‌کنیم و روی خمیر آماده و خنک شده می‌مالیم. در نهایت ورقه‌های میوه را روی خمیری که با پنیرخامه‌ای پوشانده شده، می‌پوشانیم. جزییات بیشتر در متن ِ بالاست.

نوشتهٔ سلام تابستان را در گوشه کامل‌تر بخوانید.

25 Jun 20:16

Miscellany

by wolfeyebrows

Paper cut calligraphy cake topper by Frances & Francis – a great way to dress up a simple cake.

calligraphy cake topper

This green wall and shelves styled by Susanna Vento.

green wall

Boutonnieres by Three Little Birds

il_fullxfull.468493650_tcrh

Boutonnieres

Summer Fruit and Winter Fruit by Claire Nereim

CNsummer_Z_1024x1024

il_fullxfull.263312298

Porcelain objects designed by selab + Alessandro Zambell – the ceramic milk carton is my favourite.

ceramics

Love this print campaign for pet product range Biocanina featuring photography by Luke Stephenson.

BRACCO-ITALIANO

MAINE-COON

WEIMARANER

This lady is beyond cool.

meo meo,street style,fashionweek paris 2013,balenciaga,modemajeure

Posters for Asahi Kasei Homes

308261_573689859309333_902273383_n

527660_573689849309334_2128061972_n

Stratus ceramic vessels designed by Katharina Eisenkoeck for the L’Amphore Exhibition at the Granville Gallery in Paris.

stratus

A whimsical sketch of proteas by Kiara Mucci.

protea2

Scarves featuring hand illustrated designs by Karen Mabon.

il_fullxfull.379869656_rbju

il_fullxfull.445943023_fjmr


25 Jun 20:12

Leah Goren – Ceramics

by wolfeyebrows

If you have followed this blog for awhile you will know that I really love the work of Brooklyn-based illustrator and surface designer Leah Goren (you can see all the previous posts here). Her distinctly feminine work features cats, sad girls in cool clothing, plants and other interesting objects – what is not to like?

More recently, Leah has extended her creative practice to making ceramic pieces, which have all the beauty and eccentricity of her drawings and patterns. I’d love a cat dish for my jewellery or a custom made figurine of our dog Larry David.

catdishes-group_zps092d2d8c

il_fullxfull.470563077_nley

planters862_zps8e8344d2

brushstrokebowl821_zpsc4407929

leafyplanter861_zpsae474f26

dish863_zps771ad7eb

girlsplanter835_zpsdc59e383

il_fullxfull.466425914_a2a0

dogs909_zps2eb69dba

Screenshot2013-05-25at113211PM_zps61807d91