Shared posts

13 Feb 09:44

Wat de metadata zeggen over Ronald

by Sake van der Wall

Ronald is halverwege de vijftig en woont in Bussum. Dat blijkt uit metadata die De Speld afgelopen maand over Ronald kreeg. Er zijn geen inhoudelijke telefoongesprekken, e-mails en sms-berichten opgevangen.

Het lijkt een tumultueuze periode te zijn voor Ronald. Hij voerde meer dan 500 telefoongesprekken, de meeste gesprekken vonden plaats met mensen in Den Haag. Of hij getrouwd is is niet met zekerheid te zeggen. Wel whatsappte hij de laatste dagen meer dan 73 keer per dag met ene Jeanine.

Hij googelde vooral op “beter spreken in het openbaar”, “een nieuwe hoed, liefst een zwarte maar grijs is ook goed”, “help” en “wat zijn metadata nu weer?”. Opvallend: de laatste paar dagen zocht hij steeds vaker op vacatures in de culturele sector.

We vermoeden dat hij sympathie heeft voor de PvdA. Vanuit zijn werk heeft hij geregeld contact met politieke partijen. Op zijn hotmailaccount verschijnen geregeld nieuwsbrieven van die partij.

Ronald haalt veel van zijn informatie van de online encyclopedie Wikipedia. Hij is waarschijnlijk ijdel, want hij houdt het nieuws over zichzelf nauwlettend in de gaten. Hij belt opvallend vaak met het Caribisch gebied, het is onduidelijk of hij er familie heeft wonen of vakantieplannen heeft. Hij volgt via het nieuws de besluitvorming over de geheime diensten.

Als we met een commerciële bril naar zijn profiel zouden kijken, dan zouden we hem bestoken met aanbiedingen voor hoeden, goedkope vluchten naar Spanje, dure vluchten naar Curaçao, nieuws over elektrische auto’s en tijdschriften over platwormen.

Wat zeggen de metadata verder over Ronald? Hij is opvallend vaak in Hilversum en Den Haag. We vermoeden dat Ronald minister is, maar dat is niet met zekerheid te zeggen. Waarschijnlijk van Cultuur, Media of Volksgezondheid.

13 Feb 11:18

Opnieuw Veerman ter dood gebracht in Volendam

by Steven van der Jagt

In Volendam is opnieuw een Veerman ter dood gebracht. Het gaat om Jan Veerman, de neef en oom van Piet Veerman. Volgens burgemeester Willem van Beek was de maatregel noodzakelijk ‘om inteelt te voorkomen’. Hij sluit niet uit dat er in de toekomst ook Smitten en Keizers omgebracht moeten worden.

07 Feb 21:54

Checklist: What NOT to do in ASP.NET

by Scott Hanselman

Damian Edwards at NDC 2013 talking about ASP.NETAbout a year ago we thought it would be a good idea to do a talk on "What not to do in ASP.NET?" - basically an anti-patterns talks. We kept seeing folks falling into the same traps and wanted to be prescriptive as there's aspects to ASP.NET that are 10 years old and don't apply to today's internet, but there are also new aspects to ASP.NET that are only a year old, and perhaps haven't soaked into the zeitgeist quite yet.

Damian Edwards gave his version of this talk at NDC 2013 and you can watch the video here if you like, it's very entertaining.

We took the information we gathered from people like Damian, Levi Broderick and others, and Tom FitzMacken put together a whitepaper on the topic. It's not complete, but it covers some of the most common "gotchas" folks run into.

Here are the areas we call out in the whitepaper so far, with highlights below from me.

I hope this helps someone out!


Sponsor: Big Thanks to Aspose for sponsoring the blog this week! Aspose.Total for .NET has all the APIs you need to create, manipulate and convert Microsoft Office documents and a host of other file formats in your applications. Curious? Start a free trial today.© 2014 Scott Hanselman. All rights reserved.
     
24 Jan 08:01

Getting to Know You

by Doug
16 Jan 00:00

Rob shouldn't have pets

16 Dec 11:31

Ongemakkelijke minuut stilte voor Mandela op blind date

by Andre van den Ende

Stefan (24) en Corien (22) hebben gisteravond tijdens hun blind date in Café In Het Vergulden Paard te Zwolle een minuut ongemakkelijke stilte gehouden ter nagedachtenis aan Nelson Mandela. Stefan: “Ik vroeg naar haar hobby’s. Zij zei iets over cupcakes, daar wist ik niks op terug te zeggen en toen waren we één minuut stil. Ik vond het belangrijk om bij deze grote man stil te staan.”

Volgens Stefan was het Corien die de stilte doorbrak. “Ze zei dat ik mooie sokken aanhad, terwijl ze dat volgens mij niet eens kon zien. Het was een respectvolle stilte. Ongemakkelijk maar respectvol.”

14 Oct 17:54

Video - Refactoring and Design Skills for Test Driven Development

by Roy Osherove

Last week I presented a keynote and a talk at the London Software Architect conference. Here is the video I recorded from my laptop during my talk about refactoring. I hope you find it useful.

16 Oct 10:23

Video: Unit Testing and TDD – Why You Should Care and How to Make It Happen

by Roy Osherove

A few weeks ago I spent a few days in Germany and got the opportunity to speak at the siemens healthcare testing conference. I talked about why we usually fail to introduce new paractices into an organization and explained influence forces and how our own estimates prevent us from doing the things we believe.

Here is the video:

13 Dec 05:00

Profile Info

It's ok, they'll always let you opt out! Like they did with the YouTube real name profile thing.
25 Nov 05:00

New Study

When the results are published, no one will be sure whether to report on them again.
11 Nov 14:47

koen met spreekwoorden

by Nozzman

koken met spreekwoorden

13 Nov 13:00

Say something nasty ...

05 Nov 10:05

BBQ Cadeautips

by noskos

Over een maandje is het weer zover en zijn de feestdagen begonnen. Vaak is het lastig om een cadeau te bedenken voor de mensen om je heen. Daarom heb ik dit BBQ cadeautips lijstje voor barbecueërs gemaakt, misschien helpt dit je om wat leuks te kopen voor de barbecueër/ster in je leven!

Barbecue verlichting
weber-handgreepverlichting-grill-outNu de dagen korter worden is het steeds lastiger om zonder goede verlichting in de tuin te kunnen zien  hoe je gerechten er bij liggen op het rooster. Dit probleem los je op met de Weber Universele Verlichting. Je kunt dit lampje met behulp van de schroefklemmen op een hoop verschillende ondergronden bevestigen en op 3 AAA batterijen heb je zo’n 30 uur licht. Er zitten LEDjes in die minstens 10.000 uur meegaan, dus je hoeft ook niet bang te zijn dat je regelmatig een lampje moet vervangen.

Barbecue Boeken
Een mooi boek met recepten om inspiratie uit op te doen is natuurlijk nooit weg. Dit is een aantal boeken waar ik zelf een hoop plezier van heb:
Big Bob Gibson’s BBQ Book – Chris Lilly (Engels)
Planet BBQ – Steven Raichlen (Nederlands)
Culinair Barbecueën – Steven Raichlen (Nederlands)

Handschoenen
handschoenen-1Nee, niet omdat het koud is, maar om hete dingen mee beet te pakken. Ik ben zelf lang gelden gestopt met het gebruik van ovenwanten voor de barbecue. Sommige van de barbecuemerken brengen speciale handschoenen op de markt die erg aan de prijs zijn. Zelf gebruik ik lashandschoenen, die zijn prima bestand tegen het geweld van de barbecue en je kunt er gewoon een warm rooster mee uit je barbecue tillen. En dat voor een zeer vriendelijk prijsje! Ik gebruik zelf deze.

Barbecuekruiden en -sauzen
Een busje rub of een lekker sausje is nooit weg. Zelf ben ik grote fan van:
BBQGuru All Purpose BBQ Rub – Kruiden van eigenbodem die het overal prima op doen.
Big Bob Gibson’s BBQ Seasoning – Typisch Amerikaanse kruiden, zoet, kruidig en erg lekker.
The Dizzy Pig’s Jamaican Firewalk – Als je van meer pit houdt dan is deze heerlijk voor op kip en varkensvlees.
Stockyard Southern Blues Saus – Amerikaanse wedstrijdstijl saus, heerlijk voor op de spareribs!

Draadloze Thermometer
Ook in de winter is het leuk om lange barbecue sessies te doen. Maar telkens naar buiten lopen om de temperatuur van je barbecue te controleren wordt al snel een stuk minder. Daar brengt de Maverick ET-732 draadloze thermometer uitkomst.  Het zenderdeel met voeler plaats je bij de barbecue en je kunt binnen bij de kachel gewoon je vlees en de temperatuur van je barbecue in de gaten houden!

Vuurkorven
Als het weer lekker fris is kun je natuurlijk ook gewoon een vuurkorf aansteken om warm te blijven. En zo’n knapperend vuur is natuurlijk hartstikke gezellig!

Ik denk zelf dat hier best wel wat leuke dingen tussen zitten waar je zowel een beginnende als gevorderde barbecueër/ster mee kunt verrassen in zijn/haar schoen of onder de kerstboom ;)

Fijne feestdagen alvast!

Het bericht BBQ Cadeautips verscheen eerst op BBQ NL.

24 Oct 14:35

roze miet

by Nozzman

2013-10-24-roze-miet

24 Oct 12:00

People working in finance

18 Oct 09:19

Pesten via MSN lijkt verleden tijd

by Rudolf Julius

Pesterijen via het chatprogramma MSN komen nagenoeg niet meer voor. Dat concludeert de commissie-Moens, die in opdracht van het ministerie van Onderwijs onderzoek deed naar digitaal pestgedrag.

Commissievoorzitter Claire Moens vergeleek de meldingen van pesterijen via MSN gedurende enkele jaren. “Het aantal meldingen is jarenlang stabiel en schrikbarend hoog geweest. In de eerste maanden van 2013 namen we al een scherpe daling waar, maar sinds een halfjaar is het in feite teruggebracht naar nul. Dat is spectaculair.”

Moens denkt dat de verklaring gelegen is in overheidscampagnes tegen digitaal pesten. Minister van Onderwijs Jet Bussemaker is verheugd. “Ik ben ontzettend blij dat we met doelgerichte campagnes deze nare maatschappelijke trend een halt hebben toegeroepen. We kunnen nu een streep zetten onder het leed van talloze kwetsbare pubers.”

Anouar (15) uit Volendam werd jarenlang gepest via MSN. Hij bevestigt de uitkomst van het onderzoek: “Joh.”

16 Oct 16:40

Hard Work

by DOGHOUSE DIARIES

Hard Work

Do everything right the first time, kids.

09 Oct 11:26

Why We Turn Off Our Cell Phones During Takeoff

by DOGHOUSE DIARIES

Why We Turn Off Our Cell Phones During Takeoff

If you think that’s bad, you should see what happens when our seats are not in their full upright positions.

10 Oct 07:01

Inseparable

by Doug

Inseparable

Dedicated to Pat and Jillian, who I’m sure finish each other’s sentences in a more appropriately romantic way than this. Happy anniversary, you two!

Here are more relationships.

13 Oct 12:00

It's all the same